Marina SUA are un nou şef, al patrulea din ultimele şase luni

Marina SUA are un nou şef, al patrulea din ultimele şase luni

Kenneth J. Braithwaite FOTO EPA-EFE

Marina Americană are un nou şef, al patrulea din ultimele şase luni. Este vorba de Kenneth Braithwaite, un susţinător fervent al preşedintelui Donald Trump.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kenneth Braithwaite, actualul ambasador al Statelor Unite în Norvegia, a fost numit la conducerea US Navy. Numirea sa a fost aprobată joi de Senat.

În timpul audierii sale în Comisia Forţelor Armate din Senat, la începutul lunii mai, Braithwaite a spus că are relaţii senine cu Casa Albă.

„Regret să o spun că US Navy trece prin ape agitate din diverşi factori, în principal din lipsa unui leadership”, a declarat el, invocând în special vastul scandal de corupţie care a zguduit Marina SUA în 2015 şi coliziunile unor nave militare soldate cu 17 morţi în 2017.

„Sunt pregătit”, a dat asigurări el.

Fost pilot, Kenneth Braithwaite, în vârstă de 60 de ani, a servit timp de 21 de ani în US Navy, unde a ocupat diferite posturi, printre care şi cel de purtător de cuvânt, înainte de a părăsi armata în 1993 pentru sectorul privat.

În 2016, el a participat la campania electorală a lui Trump în Pennsylvania şi a făcut parte din echipa de tranziţie a miliardarului republican imediat după alegerea sa.

Acum are ca misiune să restabilească moralul unei forţe navale descurajate şi lovite de noul coronavirus, notează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: