Guvernul american a reunit 522 de copii de migranţi

Guvernul american a reunit 522 de copii de migranţi

FOTO Daniel Dancea

Departamentrul de Securitate Interna a SUA a declarat sâmbătă că guvernul american a reunit 522 de copii separaţi de părinţii migranţi (aflaţi ca parte a unei iniţiatine de „toleranţă zero”) şi intenţionează ca în următoarele 24 de ore să reunească alţi 16 copii, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Departamentul a menţionat într-o declaraţie oficială că vameşii şi oficialii de la protecţia frotierelor americane se aşteaptă ca numărul de copii separaţi de părinţi să rămână  unul foarte mic, în special în cazurile în care relaţia familială nu poate fi confirmată.

Preşedintele Donald Trump a semnat miercuri un ordin executiv pentru a pune capăt politicii sale de separare a copiilor imigranţi de familiile lor la graniţa dinte SUA şi Mexic, după ce mai multe imagini cu tineri ţinuţi în cuşcă au stârnit rumoare atât la nivel naţional cât şi internaţional.

Oficialii americnai au mai declarat că Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (HHS) are în grijă 2.053 de minori separaţi, ţinuţi în instituţii HHS şi că lucrează „împreună cu parteneri din agenţii relevante pentru a lucra la efortul de a reuni fiecare minor de părinţi sau tutore”.

În prezent, 17% dintre minorii aflaţi în grija HHS au fost plasaţi în instituţie ca urmare a aplicării principiilor de „Toleranţă Zero” în faţa imigranţilor, în timp ce restul de 83% au ajuns în SUA fără vreun printe sau tutore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: