VIDEO Funeralii de stat pentru George H.W. Bush. Sicriul cu trupul neînsufleţit  al fostului preşedinte american a fost depus la Capitoliu

VIDEO Funeralii de stat pentru George H.W. Bush. Sicriul cu trupul neînsufleţit  al fostului preşedinte american a fost depus la Capitoliu

Corpul neînsufleţit al fostului preşedinte american George H.W. Bush a fost depus luni în Capitoliul Statelor Unite ale Americii, în Washington, unde cetăţenii îşi pot prezenta omagiile, relatează CNN.

Liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnel, prima persoană care a vorbit în timpul ceremoniei organizate luni în Washington, l-a descris pe Bush ca fiind „umil” şi „un lider cu principii”.
 
„Ne-a făcut să zburăm înalt, ne-a motivat mereu, şi a făcut acest lucru cu bunătate şi modestie, lucru rar întâlnit într-o persană cu statutul şi realizările sale”, a declarat McConnell.
 
Preşedintele american Donald Trump a adus un omagiu luni seara predecesorului său republican George Herbert Walker Bush, al cărui sicriu, acoperit cu drapelul SUA, a fost depus pentru un omagiu public solemn la Capitoliu, relatează AFP.
 
În tăcere, Donald Trump şi soţia lui Melania au intrat în rotonda Capitoliului. În faţa sicriului, preşedintele american a făcut un salut militar.
 
Republicanul George H.W. Bush a afirmat că nu a votat pentru Donald Trump în alegerile din 2016. Dar actualul ocupant de la Casa Albă a ţinut să-i aducă toate onorurile, în special trimiterea avionului prezindenţial Boeing 747 pentru a-i aduce trupul neînsufleţit la Washington.
 
''George H.W. Bush a condus o viaţă care întruchipează ceea ce America are într-adevăr extraordinar'', a scris Donald Trump despre cel de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, care a decedat vineri la Houston, înTexas, la vârsta de 94 de ani.
 
"Hotărât în timpul războiului, preşedintele Bush a fost generos în timp de pace", a menţionat miliardarul republican.
 
Vicepreşedintele Mike Pence a participat de asemenea la marea ceremonie oficială organizată la Capitoliu.
 
Corpul fostului preşedinte republican va rămâne în Washington până miercuri, când va fi organizată o înmormântare ceremonială la Catedrala Naţională din Washington.
 
Cetăţenii au venit încă de la primele ore ale dimineţii la Capitoliu pentru a-şi prezenta omagiile.
 
George H.W. Bush a murit vineri, la vârsta de 94 de ani, în casa sa din Houston.
 
După finalizarea ceremoniilor din Washington, va fi organizată o altă înmormântare în Houston joi, ca mai apoi corpul preşedintelui să fie înmormântat în College Station, Texas.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: