Dispariţia misterioasă a monolitului din Utah, elucidată

Dispariţia misterioasă a monolitului din Utah, elucidată

Monolitul din Utah FOTO EPA-EFE

Misteriosul monolit descoperit la mijlocul lui noiembrie în Utah a fost „furat” de funambulul Andy Lewis, care a recunoscut actul într-un filmuleţ publicat pe YouTube.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă nu se ştiu circumstanţele în care bizarul monolit de circa 3,5 metri înălţime a apărut în deşertul din Utah, dar dispariţia sa nu are nimic de-a face cu extratereştrii, aşa cum sugerau unii internauţi.

Monolitul a dispărut vineri, la fel de misterios cum a apărut. Dispariţia sa a fost semnalată de agenţia pentru administrarea terenurilor din Utah. „Am primit informaţii sigure că structura instalată ilegal, denumită «monolit», a dispărut de pe spaţiul public. Agenţia noastră nu a îndepărtat structura, ea fiind considerată proprietate privată”, au anunţat autorităţile pe Facebook.

Într-un filmuleţ postat pe YouTube, funambulul Andy Lewis, în vârstă de 34 de ani, recunoaşte că a participat la „furt”, împreună cu alţi trei bărbaţi. „Noi am răpit monolitul din Utah”, spune acest practicant de sporturi extreme.

Anterior, fotograful Ross Bernards afirma că a văzut patru bărbaţi luând structura metalică din deşert cu o roabă.

Bizarul obiect a fost descoperit în 18 noiembrie de ofiţeri ai Departamentului pentru Siguranţă Aeriană din Utah, în timp ce numărau animalele dintr-un elicopter. Structura, cu o înălţime estimată la aproximativ 3,5 metri, părea să fie „plantată” în pământ. Monolitul este realizat dintr-un fel de metal, strălucirea lui contrastând puternic cu enormele roci roşii care îl înconjurau.

Pilotul elicopterului, Bret Hutchings, a declarat pentru canalul de ştiri local KSLTV: „A fost cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit acolo în toţi anii mei de zbor”. Iar teoriile nu au întârziat să apară, fiind dintre cele mai diverse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările