Destinul îl urmăreşte pe Elon Musk: numele lui apare într-o carte despre colonizarea planetei Marte scrisă, în 1953, de un om de ştiinţă german

Destinul îl urmăreşte pe Elon Musk: numele lui apare într-o carte despre colonizarea planetei Marte scrisă, în 1953, de un om de ştiinţă german

Elon Musk FOTO EPA-EFE

Prenumele Elon a lui Elon Musk, cel care şi-a propus să aducă oameni pe Marte,apare într-o carte despre colonizarea planetei roşii scrisă de un om de ştiinţă germano-american implicat în dezvoltarea tehnologiei rachetelor în timpul regimului nazist, relatează Futurism.

În decembrie 2020, Toby Li a răspuns unei postări pe Twitter a fondatorului Tesla şi Space X:

„Că tot vorbim despre destin, ştiai că volumul lui Von Braun „Proiectul Marte” (1953) scria despre cineva numit Elon care va aduce oameni pe Marte? Ce chestie”, a observat el însoţind mesajul de o captură a unei pagini din carte.
 
 
 
Musk a replicat:„Eşti sigur că e pe bune?” 
 
 
 
Un alt utilizator a intervenit în discuţie lămurind faptul că nu este un nume, ci mai degrabă o funcţie pe care ar ocupa-o un preşedinte meritocrat ales al planetei Marte.
 
    
Cartea intitulată „Proiectul Marte”, publicată în 1952 şi tradusă în engleză în 1953, este scrisă de cercetătorul şi inginerul Wernher von Braun, coordonatorul programului de rachete al Germaniei - cel care a devoltat printre altele racheta V2 - înainte şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 
 
Extras din Germania şi adus în SUA  împreună cu o parte a echipei sale ştiinţifice, Von Braun a făcut parte in programul militar ICBM (rachete balistice intercontinentale), iar ulterior a devenit directorul Centrului Marshall pentru Zboruri Spaţiale (Marshall Space Flight Center) şi  şef al proiectului rachetei Saturn V, superracheta anilor 1960 care a permis Statelor Unite să lanseze în spaţiu nave din ce în ce mai performante din seria programului spaţial Apollo, potrivit Wikipedia.
 
Von Braun este unanim considerat „părintele” programului spaţial al Statelor Unite, fiind de asemenea amintit ca liderul ştiinţific al echipei de specialişti din Germania Nazistă care a proiectat şi realizat racheta V-2, care a ucis peste 7.000 de oameni în Marea Britanie, în 1944 şi 1945, potrivit sursei citate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările