Ariel Castro, principalul suspect în cazul răpirilor din Cleveland, zgârcit până-n măduva oaselor: un hamburger de un dolar era prea scump pentru el

Ariel Castro, principalul suspect în cazul răpirilor din Cleveland, zgârcit până-n măduva oaselor: un hamburger de un dolar era prea scump pentru el

Ariel Castro, la prima înfăţişare în faţa unui tribunal din Cleveland FOTO Reuters

Membrii familiei lui Ariel Castro, principalul suspect în cazul răpirilor din Cleveland, susţin că acesta este de o zgârcenie ieşită din comun. Soţia lui obişnuia să mănânce doar jumătate de hamburger la o masă, pentru că, în opinia lui Castro, a plăti doi dolari în loc de unul, cât costa produsul, este exagerat de mult.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia materială strâmtorată a familiei este unul dintre factorii care l-au determinat pe Ariel Castro (52 de ani) să devină tot mai zgârcit, odată cu trecerea timpului.

Bărbatul din Cleveland care, ajutat de doi fraţi ai săi, a răpit, sechestrat şi violat trei fete timp de zece ani, nu se îndura să cumpere mai mult de un hamburger de un dolar, pe motiv că este prea scump. Castro tăia hamburgerul în două, oferind jumătate soţiei sale. Pentru ea, acea bucată de mâncare reprezenta toată masa, relatează jurnaliştii publicaţiei „Daily Mail”, care au stat de vorbă cu rudele celui supranumit „Monstrul din Cleveland”.

Când lua masa singur, Castro mânca doar jumătate din hamburgerul cumpărat de la McDonald's pentru a se putea duce, ulterior, la unitatea de unde l-a cumpărat şi a cere un alt hamburger, pe motiv că ar fi găsit un fir de păr în cel consumat pe jumătate.

Rudele lui Ariel Castro îl descriu ca fiind un om avar care obişnuia să păstreze absolut orice nimic care valora cel puţin 25 de cenţi.

„Era zgârcit. Făcea tot posibilul pentru a nu cheltui bani. Mergeam la McDonald's, iar el cumpăra un singur hamburger pentru el şi soţia lui”, a povestit Frank Caraballo, fostul cumnat al lui Castro.

Caraballo susţine că „Monstrul din Cleveland” era un om „obsedat” de control, mai ales în ceea ce priveşte oamenii din preajma lui. „Avea o mare putere de convingere. Dacă cineva încerca să-i vândă o maşină pe un singur dolar, el îl determina să i-o dea la jumătate de preţ”, a adăugat  Caraballo.

Fostul cumnat al lui Castro a vorbit şi despre personalitatea aparent duală a principalului suspect în cazul răpirii celor trei tinere din Cleveland: „Ariel putea fi un om cumsecade o zi, iar într-alta - un mare nenorocit”.

Fraţii Castro - Ariel, Oneil şi Pedro – sunt suspectaţi că le-ar fi răpit, sechestrat şi violat pe Amanda Berry, Gina DeJesus şi pe Michelle Knight, timp de zece ani. Cele trei fete au fost încuiate în subsolul şi dependinţele casei lui Ariel, iar când ieşeau în curte erau, adesea, ţinute în lanţuri.

Potrivit presei americane, în urma violurilor repetate, tinerele au rămas de mai multe ori gravide, făcând deseori avort. O singură sarcină apărută după raporturile sexuale forţate a ajuns la termen. Amanda a născut-o pe micuţa Jocelyn (şase ani), copil pe care l-a crescut în captivitate şi care a fost eliberat odată cele trei femei.

Ariel Castro a fost acuzat de răpire şi viol, cauţiunea pentru eliberarea sa până la proces fiind stabilită la opt milioane de dolari. Potrivit unor surse judiciare, Ariel Castro riscă pedeapsa cu moartea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările