Centrul american pentru prevenirea şi controlul bolilor confirmă transmiterea prin aerosoli a noului coronavirus la peste 2 metri distanţă

Centrul american pentru prevenirea şi controlul bolilor confirmă transmiterea prin aerosoli a noului coronavirus la peste 2 metri distanţă

Mască medicală coronavirus COVID 19 în spaţii deschise FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Centrul  pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA şi-a actualizat luni lista de recomandări privind măsurile de prevenţie a infectării cu noul coronavirs, adăugând în mod oficial calea de transmitere prin aerosoli după mai multe luni de avertizare din partea experţilor.

„Unele infecţii pot fi transmise prin expunerea la stropi şi particule fine care pot pluti în aer minute sau ore, fiind capabile să infecteze persoane care se află la peste doi metri distanţă de cea infectată sau după plecarea acestei persoane", se arată în noile recomandări publicate pe site-ul CDC, potrivit AFP.
 
„Există dovezi că în anumite condiţii persoanele bolnave de COVID-19 le-au contaminat pe altele aflate la peste 2 metri depărtare. Aceste transmiteri au avut loc în spaţii închise care nu au fost ventilate corespunzător. În alte cazuri, acele persoane au expirat particulele de virus în timpul exerciţiilor fizice sau cântatului”, a arată CDC, potrivit Yahoo News.
 
Anunţul vine după mai multe luni în care cercetători din toată lumea au publicat studii în care au subliniat transmiterea prin aerosoli, adică particule mai mici de 5 microni. Principala cale de transmitere sunt însă stropii mari expulzaţi de o persoană infectată care strănută, vorbeşte sau cântă în preajma altora.

În schimb, infecţia de pe o suprafaţă contaminată „nu este considerată o formă obişnuită de răspândire a Covid-19”, scrie CDC . 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările