Casa Albă a dat publicităţii raportul de activitate al NSA

Casa Albă a dat publicităţii raportul de activitate al NSA

Sediul Agenţiei Naţionale de Securitate a Statelor Unite. FOTO Reuters

Casa Albă a decis să publice, miercuri, integral, raportul privind practicile de supraveghere ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA), relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raportul privind practicile NSA i-a fost prezentat preşedintelui Barack Obama în urmă cu câteva zile.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Jay Carney, a justificat publicarea raportului prin difuzarea unor "informaţii eronate" despre acest document în presă.

Ziarul The New York Times a relatat că o comisie consultativă a Preşedinţiei SUA a recomandat continuarea amplelor activităţi de spionaj ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională, pledând însă pentru măsuri suplimentare de protejare a datelor cu caracter privat.

Potrivit cotidianului american, raportul comisiei recomandă măsuri pentru protejarea datelor telefonice şi online colectate de la cetăţeni de către agenţii NSA. În plus, comisia ar recomanda revizuirea listei liderilor politici străini monitorizaţi în prezent de NSA. 

Preşedintele Barack Obama a fost nevoit să prezinte scuze după ce presa a dezvăluit că agenţii NSA au interceptat telefonul cancelarului Germaniei, Angela Merkel. Obama a dat asigurări că Merkel nu va mai fi interceptată, dar a evitat să asume un astfel de angajament pentru liderii din Mexic şi Brazilia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările