Biden: Există o adevărată cursă între democraţii şi autocraţii în lume

Biden: Există o adevărată cursă între democraţii şi autocraţii în lume

Foto: EPA-EFE

Preşedintele Statelor Unite a spus că liderii Rusiei, Chinei şi ai altor ţări cred cu adevărat că democraţiile nu sunt atât de potrivite pentru secolul XXI

Ştiri pe aceeaşi temă

Regimurile democratice şi autoritare din lumea modernă sunt într-o stare cursă unul cu celălalt. Această opinie a fost exprimată joi de preşedintele american Joe Biden, care a vorbit la un eveniment online al Comitetului Naţional al Partidului Democrat.

"Ştiţi, există o adevărată cursă între democraţii şi autocraţii. Preşedintele Rusiei [Vladimir Putin], [Preşedintele] RPC [Xi Jinping şi liderii] altor ţări <...> cred cu adevărat că democraţiile nu sunt aşa de potrivite pentru secolul 21, pentru că totul se schimbă atât de repede <...> [încât] nu poţi construi un consens din lipsă de timp, iar autocraţiile pot face asta", a argumentat el.

"Vom demonstra că democraţia este singura cale. <...> Îi spun fiecărui lider mondial că pariul împotriva poporului american nu a fost niciodată bun", a adăugat preşedintele SUA.

Nu este prima dată când Biden face astfel de declaraţii.

Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov, comentând cuvintele locatarului Casei Albe, care le-a declarat reporterilor în martie anul trecut că Putin şi Xi Jinping consideră că autocraţia este cel mai promiţător sistem, a declarat: „Dacă o ţară nu întruneşte standardele americane în materie de organizare socială, este numită de America prin diferite cuvinte, inclusiv autocraţie sau altceva. Dar nu este cazul, fiecare ţară are sistemul democratic care corespunde cel mai bine fundamentelor naţionale, istoriei şi modului de viaţă actual. În acest sens, întotdeauna am respectat şi vom continua să tratăm acest mod sistemul de organizare al fiecărei ţări”, a adăugat Peskov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările