Americanii au părăsit Aerodromul Bagram din Afganistan fără să anunţe noul comandant al bazei

Americanii au părăsit Aerodromul Bagram din Afganistan fără să anunţe noul comandant al bazei

Foto Arhivă

Americanii au părăsit Aerodromul Bagram de lângă Kabul fără să anunţe pe noul comandant al bazei. Mişcarea semnalează iminenta retragere a forţelor străine din Afganistan.

Trupele americane se vor retrage din Afganistan până pe 11 septembrie, anunţase recent Joe Biden.

”După ce am primit câteva zvonuri care spuneau că americanii au părăsit Bagram, ne-am documentat şi în timp ce căutam informaţii noi, în cele din urmă, până la ora şapte dimineaţa, ni s-a confirmat că au părăsit deja Bagram”, a declarat Mir Asadullah Kohistani, noul comandant al Aerodromului Bagram, scrie Mediafax.

SUA încearcă să pună capăt celui mai lung război în care armata lor a fost implicatp. În ultimii 20 de ani s-au produs costuri uriaşe şi mari pierderi omeneşti.

Armata americană a oprit curentul şi s-a retras fără să-l anunţe pe noul comandant al bazei. El spune că retragerea lor a fost descoperită la mai mult de două ore după. 

”Cu douăzeci de minute înainte de sosirea noastră, au oprit energia electrică, au dispărut. Când au ajuns la aeroportul Hamid Karzai (din Kabul), au primit un apel telefonic prin care ni s-a spus că electricitatea este oprită şi că ei au aterizat la Aeroportul Hamid Karzai”, a explicat Abdul Raouf, soldat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările