VIDEO „Moscova. Kremlin. Putin“, noua emisiune propagandistică de la televiziunea naţională rusă

VIDEO „Moscova. Kremlin. Putin“, noua emisiune propagandistică de la
televiziunea naţională rusă

Vladimir Putin în vacanţă în regiunea Tuva FOTO EPA-EFE

Televiziunea naţională rusă, controlată de Kremlin, a lansat un show săptămânal dedicat preşedintelui Vladimir Putin, într-o aparentă încercare de a stopa declinul în care se află popularitatea lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul episod, care a fost difuzat duminică de postul Rossia 1, l-a prezentat pe liderul de la Kremlin culegând ciuperci în Siberia şi întâlnindu-se cu mineri şi elevi.

Preşedintele domină deja buletinele de ştiri ale postului de televiziune, însă „Moscova. Kremlin. Putin“ oferă un nou format în care sunt prezentate activităţile lui, scrie AFP, potrivit news.ro.

În urma reformei pensiilor, care a dus la proteste masive, popularitatea lui Putin a scăzut. 

„Acest proiect este al VGTRK (televiziunea de stat), nu al Kremlinului“, a răspuns purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, în faţa criticilor. „Este important pentru noi ca informaţii despre preşedinte şi programul său de lucru să fie arătate corect, fără a fi denaturate“, a insistat el.

Peskov a mai spus că Putin nu vrea să ia parte la emisiune, însă purtătorul de cuvânt a apărut în primul episod intervievat de prezentatorul Vladimir Soloviev. El a lăudat echipa preşedintelui şi reuşitele profesionale.

„Lui Putin nu doar că îi plac copiii, îi plac oamenii în general. Este foate uman“, a ţinut să le transmită Peskov telespectatorilor.

Duminică, mii de oameni au protestat în Rusia faţă de reforma pensiilor. Putin, care a promis că nu va majora vârsta de pensionare, a scăzut în sondajele privind încrederea la 64%, de la 80% cât a obţinut în luna mai.

Ultima dată când popularitatea lui se afla la un nivel atât de scăzut a fost în ianuarie 2014, cu câteva luni înainte de anexarea Peninsulei Crimeea de la Ucraina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: