Rusia condamnă atacul la adresa lui Putin al unui prezentator TV din Georgia, care l-a numit pe preşedintele rus „invadator nenorocit“

Rusia condamnă atacul la adresa lui Putin al unui prezentator TV din Georgia, care l-a numit pe preşedintele rus „invadator
nenorocit“

Gheorghi Gabunia

Rusia a denunţat atacul asupra lui Vladimir Putin, venit din partea unui prezentator de televiziune din Georgia, în timp ce parlamentarii ruşi ameninţă că vor tăia legăturile comerciale cu Tbilisi, în contextul unei crize diplomatice crescânde între cele două state vecine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Relaţiile s-au înrăutăţit luna trecută, după ce o vizită a unui parlamentar rus în legislativul Georgiei a declanşat proteste furibunde. Rusia a răspuns cu o interdicţie asupra zborurilor directe şi parlamentarii au spus că vor discuta noi sancţiuni pe importuri de vin şi apă.

Vorbind în rusă, pe postul TV din Georgia Rustavi 2, duminică, gazda Gheorghi Gabunia l-a numit pe Putin un „invadator nenorocit“ şi a insultat-o pe mama preşedintelui rus folosind un limbaj vulgar, înainte să adauge „Ah, mama ta e moartă. Să ardă în iad cu tine şi cu tatăl tău“.

Gabunia i-a numit pe ruşi un popor de „sclavi“ şi le-a spus să plece din Georgia, care este o destinaţie de vacanţă populară, chiar şi după scurtul conflict dintre cele două state, din 2008.

Remarcile au stârnit plângeri şi nemulţumire din partea Kremlinului şi a Ministerului rus de Externe, care l-au catalogat pe Gabunia drept un radical şi au spus că Guvernul din Georgia nu a luat suficiente măsuri pentru a controla sentimentul anti-rus.

„Credem că este total inacceptabil şi merită condamnare“, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Ministerul rus de Externe a reiterat mesajul lui  Peskov, precizând că „incidentul scandalos este un exemplu clar de consecinţă a sentimentului turbat anti-rus“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările