Rusia ameninţă că ar putea bloca YouTube pe teritoriul său

Rusia ameninţă că ar putea bloca YouTube pe teritoriul său

Rusia ameninţă că ar putea bloca YouTube pe teritoriul său, dacă gigantul de social media nu se conformează cererii de închidere a canalelor dizidenţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au etichetat organizaţia opozantului Aleksei Navalnîi drept „extremistă”, autorităţile ruse au cerut YouTube să închidă cele trei canale de clipuri video pe care publică apropiaţii dizidentului rus întemniţat, canalele administrate de Leonid Volkov, Gheorghi Alburov şi Vladimir Milov.
 
 Aceştia trei difuzează talk-show-uri şi analize politice şi pot transmite apeluri pentru adunări şi manifestaţii într-un mod cu totul incontrolabil de către regimul lui Putin, deoarece serverele YouTube se află situate în afara Rusiei. 
 
Dar cele trei canalie vizate de Kremlin nici nu sunt măcar cele mai populare şi mai urmărite. Există altele, mai importante, precum «Alexei Navalny» şi «Navalny Live», adevărate mini-televiziuni autonome, care difuzează mari anchete anticorupţie şi care au peste şase milioane de abonaţi. Acestea însă nu sunt însă vizate pentru moment, din motive necunoscute.
 
În paralel, autorităţile ruse au mai închis şi toate site-urile legate de organizaţia Free Navalny, precum şi reprezentanţele regionale ale lui Navalnîi.
 
Se vede astfel că Roskomnadzor, jandarmul rus al internetului, structura care se ocupă de aplicarea pachetului de legi ale „internetului suveran”, a reuşit deja să ajungă să controleze practic totalitatea funcţionării internetului în interiorul Rusiei, fiind vorba de serverele situate pe teritoriul Federaţiei, nu însă şi giganţii reţelelor sociale externe cum este YouTube.
 
Recent, Rusia a reuşit chiar să se deconecteze cu „succes” de la internetul global, în cadrul onor teste în perioada 15 iunie – 15 iulie. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările