Putin susţine că economia rusă „se stabilizează“ după sancţiuni, inflaţia încetineşte, iar unele preţuri au început să scadă

Putin susţine că economia rusă „se stabilizează“ după sancţiuni, inflaţia încetineşte, iar unele preţuri au început să scadă

FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladmir Putin apreciază că economia Rusiei este pe cale ”să se stabilizeze”, după ce a fost lovită de serii de sancţiuni care i-au fost impuse de către Occident, după ce şi-a lansat ”operaţiunea militară specială” în Ucraina, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Inflaţia a încetinit, creşterea săptămânală a preţurilor s-a apropiat de normal, iar la un anumit număr de produse preţurile au început deja să scadă”, a anunţat liderul de la Kremlin într-o reuniune a Guvernului, consacrată problemelor economice.
Această rezistenţă depinde, în opinia sa, de doi factori.
 
 
Primul factor este, potrivit lui Putin, o bună sănătate a ruiblei, care s-a ”consolidat în mod mod activ în ultima perioadă” şi a revenit aproape de nivelul dinaintea crizei.
 
Al doilea factor este ”cererea consumatorilor”, care a revenit la normal după un ”vârf în februarie-martie”, când ruşii s-au năpustit în magazine asupra bunurilor de consum curent, de frica unei penurii sau a unei prăbuşiri a rublei.
 
Liderul de la Kremlin a îndemnat, de asemenea, la ”garantarea unei normalizări treptate a dinamicii preţurlor” şi evitării unei ”scăderi spectaculoase a cererii”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările