Olaf Scholz: „Putin se teme de scânteia de democraţie care se răspândeşte în Rusia”

Olaf Scholz: „Putin se teme de scânteia de democraţie care se răspândeşte în Rusia”

Olaf Scholz FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia de democraţie” care se răspândeşte în ţara sa, a spus cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că liderul de la Kremlin încearcă să divizeze Europa şi vrea întoarcerea la o lume dominată de sfere de influenţă, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Preşedintele rus trebuie să accepte că în vecinătatea Rusiei există o comunitate de democraţii bazate pe lege, care se apropie din ce în ce mai mult. În mod clar, se teme de scânteia de democraţie care se răspândeşte în ţara sa”, a spus Scholz într-un interviu publicat luni de ziarul Muenchner Merkur, după ce a fost întrebat dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susţine.

„(Putin) doreşte o Europă divizată şi o revenire la o politică a sferelor de influenţă. Nu va reuşi acest lucru”, a spus Scholz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările