Fostul şef al Pentagonului: „Putin este o creatură care a venit direct de la Dostoievski. În fiecare seară se culcă supărat şi speriat”

Fostul şef al Pentagonului: „Putin este o creatură care a venit direct de la Dostoievski. În fiecare seară se culcă supărat şi speriat”

FOTO: AFP

James Mattis, fostul şef al Pentagonului, a susţinut la un forum din Seul că în timpul războiului din Ucraina a ieşit la iveală incompetenţa generalilor ruşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tragedia timpului nostru este că Putin este o creatură care a venit direct de la Dostoievski. În fiecare seară se culcă supărat, speriat, gândindu-se că Rusia este înconjurată, iar coşmarul ăsta îl conduce”, a spus fostul şef al Pentagonului, generalul James Mattis, vorbind la un forum din Seul, potrivit Mediafax.

Mattis a numit prestaţia armatei ruseşti în Ucraina drept „patetică”. El a caracterizat eforturile ruşilor drept „imorale, incompetente din punct de vedere tactic, stupide din punct de vedere operaţional şi absurde din punct de vedere strategic”.

În opinia sa, una dintre lecţiile militare care pot fi învăţate din invazia rusă a Ucrainei este „să nu ai generali incompetenţi la conducerea operaţiunilor tale”.

„În America, avem un proverb: naţiunile cu aliaţi prosperă, naţiunile fără aliaţi se ofilesc, iar acum vedem Rusia ofilind în faţa ochilor noştri”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările