Avionul militar rus Iliuşin Il-112V va fi proiectat din piese scoase la o imprimantă 3D

Avionul militar rus Iliuşin Il-112V va fi proiectat din piese scoase la o imprimantă 3D

Machetă avion iliusin Il -112

O imprimantă 3D va ajuta producătorul rus de aeronave Iliuşin să proiecteze şi să producă noile aeronave militare de transport militare Iliuşin Il-112V, potrivit Consorţiului Aeronautic Unificat (OAK).

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe elemente ale noului avion de transport militar rus Iliuşin Il-112V vor fi construite din componente fabricate de o imprimantă 3D fap ce va accelera lucrările de proiectare, a anunţat, luni, serviciul de presă al diviziei Aviaţie de Transportului a Consorţiului Aeronautic Unificat.
 
Potrivit directorului general adjunct al Grupului Iliuşin, Pavel Cerenkov, modelul Il-112V este conceput de la zero, iar multe părţi şi componente ale aeronavei urmează să fie îmbunătăţite. Piesele soase la imprimanta 3Dsunt mai ieftine decât cele metalice, ceea ce este mai bine pentru faza de prelucrare. Dar piesele pentru avionul final vor fi metalice.
 
"Am început să folosim o imprimantă 3D pentru a înţelege cât de exacte sau incorecte au fost calculele noastre. Această tehnologie ne permite să economisim timp în proiectarea produselor finite, ceea ce reduce în mod semnificativ timpul de instalare a echipamentelor, precum şi costurile de producţie ", a spus Cerenkov.
În acelaşi timp, serviciul de presă specifică faptul că anumite piese vor fi fabricate în serie folosind o imprimantă 3D.
 
Aeronavele de transport militare uşoare Iliouchine Il-112V pot transporta până la 5 tone de arme, echipamente şi personal. Potrivit directorului executiv al Grupului  Iliuşin Alekse  Rogozin, această aeronavă ar putea să facă primul său zbor până la sfârşitul anului 2018.
 
Fostul ministru adjunct al Apărării din Rusia, Iuri Borisov, care deţine în prezent funcţia de viceprim-ministru pentru industria de apărare, a afirmat anterior că armata aşteaptă cel puţin 100 de Il-112V între 2018 şi 2027.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările