Alegeri Rusia. Show-ul continuă: un magnat imobiliar excentric condamnat pentru înşelăciune vrea la Kremlin

Alegeri Rusia. Show-ul continuă: un magnat imobiliar excentric condamnat pentru înşelăciune vrea la Kremlin

Serghei Polonski şi soţia sa vorbesc cu jurnaliştii din Cambodgia FOTO Phnom Penh Post

Magnatul imobiliar Serghei Polonski, condamnat pentru înşelăciune, vrea să se prezinte la alegerile prezidenţiale din Rusia, programate în martie anul viitor, conform unui anunţ făcut de un fost parlamentar care s-a prezentat drept managerul său de campanie, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serghei Polonski este un om de afaceri extravagant, considerat de către mulţi ruşi drept un simbol al exceselor capitaliste. El este cunoscut pentru faptul că şi-a mâncat cravat în urma unui pariu pierdut şi pentru o remarcă în sensul că oricine valorează mai puţin de 1 miliard de dolari merită „dat cu flit“.

Maxim Şingarkin, un fost deputat, a precizat că a acceptat să fie directorul său de campanie. El a promis, într-o postare pe Twitter, o campanie „zguduitoare“.

Serghei Polonski a fost declarat vinovat de fraudă în iulie anul curent, dar a fost pus în libertate, considerându-se că faptele comise de el s-au prescris. De fapt, magnatul a petrecut doi ani în închisoare în aşteptarea procesului. Nu se ştie deocamdată dacă această condamnare îl va împiedica sau nu să candideze.

Aflat de 18 ani la putere, Vladimir Putin încă nu a anunţat dacă va candida sau nu pentru un nou mandat de şase ani la Kremlin.

Până acum, campania pentru alegerile din Rusia seamănă cu un show televizat. Dou jurnaliste şi vedete TV şi-au anunţat intenţia de a-l doborî pe Putin: Ksenia Sobceak şi Ekaterina Gordon.

Favoritul alegerilor rămâne actualul preşedinte Vladimir Putin, care încă nu şi-a anunţat intenţia de a candida din nou. Şi-au mai făcut cunoscută candidatura vedeta TV Ksenia Sobceak şi jurnalista Ekaterina Gordon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările