Zeci de mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva premierului Netanyahu şi a corupţiei

Zeci de mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva premierului Netanyahu şi a corupţiei

Aproximativ 20.000 de israelieni au manifestat, sâmbătă, la Tel Aviv, împotriva corupţiei din Guvern şi a premierului Benjamin Netanyahu, care face obiectul unei anchete penale pentru abuz de putere, relatează Reuters.

Demonstraţia de sâmbătă a fost cea mai mare de până acum, de la apariţia suspiciunilor de corupţie cu privire la Netanyahu, care susţine că nu a greşit cu nimic.
 
Netanyahu este suspectat de implicare în două cazuri, şi anume că ar fi primit cadouri de la un om de afaceri şi că ar fi negociat cu proprierarul unui ziar pentru articole favorabile pentru el şi critice pentru un rival.
 
Protestele de sâmbătă au fost organizate în contextul în care un proiect de lege care ar interzice poliţiei să dea publicităţii elemente ale celor două investigaţii legate de Netanyahu ar urma să fie ratificat de parlament săptămâna viitoare.
 
Benjamin Netanyahu se consideră o victimă a unei „vânători politice de vrăjitoare”, el precizând, referitor la cele două cazuri: „Nu se va întâmpla nimic, pentru că nu este nimic”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările