Zeci de gimnaste australiene, abuzate la vârste fragede în diferite forme

Zeci de gimnaste australiene, abuzate la vârste fragede în diferite forme

FOTO gsp.ro

Viaţa de gimnastă de performanţă nu este deloc uşoară, indiferent de ţară. Supuse unor antrenamente deosebit de intense şi departe de părinţi şi de prieteni de cele mai multe ori, gimnastele intră într-o lume aparte, care nu este totdeauna aşa cum se aşteptau când îşi urmăreau idolii la competiţiile internaţionale.

În Australia a fost întocmit un raport al Comisiei pentru Drepturile Omului la cererea expresă a  Federaţiei de Gimnastică pe baza a 57 de interviuri cu sportive, membri ai familiilor şi antrenori. Acest raport a relevat faptul că sportivele erau de multe ori ridiculizate pentru forma fizică în care se aflau sau chiar hărţuite sexual. 
 Fetele s-au plâns de comportament sexual nepotrivit şi abuzuri care au avut loc în timpul antrenamentelor, în locuri publice sau ascunse, în vestiare şi băi, după cum scrie gsp.ro .
 
Una din victimele abuzurilor a făcut dezvăluiri şocante : "Am fost abuzată de un maseur când mă trata pentru o accidentare, aveam doar 8 sau 9 ani pe atunci. Abuzul, sexul şi reclamaţiile erau concepte străine pentru mine atunci. Acel om m-a abuzat în diferite feluri, de multe ori cu mama mea în cameră", a declarat gimnasta.
Federaţia Australiană de Gimnastică a comandat raportul după apariţia documentarului "Athlete A" în 2020, care a relevat abuzurile comise de Larry Nassar, fost medic al naţionalei de gimnastică din SUA, care a împins mai multe atlete din Australia să raporteze la rândul lor abuzurile prin care au trecut.
Federaţia Australiană de Gimnastică a emis un comunicat în care prezintă scuze persoanelor afectate de astfel de practici. "Ne cerem scuze în faţa tuturor sportivilor şi membrilor famiilor acestora, care au experimentat orice fel de abuz în timp ce au practicat acest sport”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările