VIDEO Cei 33 de mineri chilieni blocaţi în subteran de două luni, la un pas de a fi salvaţi

Un prim puţ de evacuare a ajuns la cei 33 de mineri chilieni blocaţi în subteran de două luni. Joncţiunea subterană a fost anunţată prin claxoane la suprafaţă, unde un excavator sapă de peste o lună un puţ de evacuare. Minerii sunt blocaţi într-o galerie a minei San Jose din Chile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când au aflat vestea, familiile minerilor s-au îmbrăţişat şi au izbucnind în hohote de plâns, transmite CNN, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului Minelor, Laurence Golborne, contactul cu mineri, prin acest puţ de evacuare, a fost stabilit la 622 de metri adâncime. Vor urma mai multe multe zile pentru pregătirea operaţiunii de aducere a minerilor la suprafaţă. 

"Ne-au fost necesare 33 de zile de foraj pentru a ajunge la cei 33 de mineri", a spus oficialul.

Minerii vor fi scoşi unul câte unul, într-o nacelă, prin puţurile de evacuare săpate. La ieşirea în aer liber, ei vor fi preluaţi de medici imediat şi vor fi duşi într-un spital de campanie montat la faţa locului, pentru a fi consultaţi şi a pentru eventualele intervenţii care vor fi necesare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările