Val de indignare, după ce o femeie a omorât un exemplar rar de girafă în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tess Thompson Talley, o femeie de 37 de ani din statul Kentucky, SUA, se confruntă cu un val de reacţii negative, după ce a împuşcat un mascul bătrân de girafă, într-o expediţie de vânătoare în Africa de Sud, informează The Guardian.

Expediţia a avut loc vara trecută, însă o fotografie cu Talley pozând cu animalul mort s-a viralizat de curând pe social media. Poza aparţinea unei postări personale, care între timp a fost ştearsă: 

„Rugăminţile mele pentru o partidă de vânătoare unică şi de vis s-au împlinit astăzi! Am văzut aceast mascul de girafă neagră rară şi l-am urmărit pentru destul de mult timp,” a scris femeia.

Africa Digest a postat poza pe Twitter şi a atras atenţia asupra poveştii. 

Cazul a fost redistribuit pe reţeaua socială de 40.000 de ori şi mai multe celebrităţi şi-au exprimat indignarea în legătură cu el.

Moby, celebrul muzician, a numit-o pe Talley „goală pe dinăuntru şi fără suflet”, jurnalistul TV John Simpson a zis că femeia „suferă de prostie”. 

Actorul Ricky Gervais, cunoscut ca un mare apărător al drepturilor animalelor, a folosit apelative mult mai dure. 

Pe 27 iunie, actriţa de la Hollywood Debra Messing a scris:„Tess Thompson Talley din Nippa, Kentucky, e o ucigaşă dezgustătoare, josnică, imorală, fără inimă şi egoistă”, adăugând că are „o inimă neagră”.

Reacţia publică se aseamănă cu cea din cazul dentistului american Walter Palmer, care în 2015 a împuşcat simbolul Parcului Naţional Hwange din Zimbabwe, leul Cecil. 

Vânătoarea de girafe este legală în Africa de Sud, cât timp este planificată cu un parc de vânătoare, însă povestea americancei Thompson Talley ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte uciderea girafelor ca trofee, mai ales dat fiind faptul că în lume există mai puţin de 100.000 de exemplare.

Afacerea controversată a trofeelor de vânătoare, în care vânătorii plătesc pentru a li se permite să împuşte animale rare, strânge sume impresionante de bani. 

Pretextul pentru care aceste practici sunt permise este acela că banii obţinuţi din acest tip de vânătoare se investesc, într-un fel sau altul, în programe de conservare.

Această industrie valorează două miliarde de dolari anual, în Africa de Sud.

Ca răspuns la revolta oamenilor, Thompson a declarat pentru CBS News: „Aceasta se numeşte conservare prin managementul vânătorii,” a spus ea, explicând faptul că masculul respectiv de girafă era bătrân şi avea tendinţa de a-i ataca pe cei tineri. „Acum că masculul bătrân nu mai este, cei tineri au posibilitatea de a se împerechea.”

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite