Un mogul canadian şi soţia lui au zburat cu avionul privat într-o comunitate indigenă la graniţa cu Alaska pentru a beneficia de vaccin

Un mogul canadian şi soţia lui au zburat cu avionul privat într-o comunitate indigenă la graniţa cu Alaska pentru a beneficia de vaccin

FOTO Facebook / Ekaterina Baker

Fostul patron al unui cazinou canadian şi soţia lui au fost amendaţi după ce au zburat cu un avion privat într-o comunitate indigenă de 100 de oameni de la graniţa cu Alaska pentru a beneficia de vaccinul împotriva COVID-19. Cei doi au minţit autorităţile locale spunând că lucrează la un motel, potrivit The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit autorităţilor canadiene, Rodney şi Ekaterina Baker au călătorit cu avionul privat în Beaver Creek, o comunitate indigenă de 100 de persoane aflată în Yukon. Acolo, o echipă mobilă administra vaccinul anti-COVID produs de Moderna către comunitatea locală, mai relatează The Guardian.
 
Cei doi au susţinut că lucrează la un motel, dar după ce le-au fost administrate dozele au întrebat dacă pot fi lăsaţi la aeroport. Iar după ce reprezentanţii motelului au confirmat că aceştia nu lucrează la ei, personalul clinicii mobile a sunat la poliţie. Rodney şi Ekaterina Baker au fost găsiţi de poliţişti mai apoi la aeroport, în timp ce se pregăteau să decoleze spre Vancouver.
 
„Au pus în pericol întreaga comunitate şi echipa noastră. Sunt destul de supărat cu privire la toată situaţia”, a declarat John Streicker, responsabil de serviciile comunitare din Yukon.
 
Săptămâna trecută, cei doi au fost amendaţi pentru încălcarea regulilor de sănătate publică din teritoriul Yukon, sancţiunile fiind considerate ridicole.
 
Pedeapsa maximă prevăzută de lege este o amendă de 500 de dolari canadieni plus o taxă suplimentară de 75 de dolari canadieni, şase luni de închisoare sau ambele.
 
Însă, pentru că cei doi nu s-au izolat şi au încălcat motivul scris în declaraţia pe propria răspundere, ei au fost amendaţi fiecare cu câte 1.150 de dolari canadieni, adică aproximativ 740 de euro.
 
Rodney Baker a câştigat în anul 2019 peste 10 milioane de dolari canadieni (aproximativ 6,4 milioane de euro), iar duminică a demisionat din funcţia deţinută la companie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările