Un avion de mici dimensiuni, care nu răspundea la apeluri radio, a zburat cinci ore în derivă şi s-a prăbuşit în apropiere de Jamaica

Un avion de mici dimensiuni, care nu răspundea la apeluri radio, a zburat cinci ore în derivă şi s-a prăbuşit în apropiere de Jamaica

Avion Socata TBM-700 FOTO Wikipedia

Un avion de mici dimensiuni, care se deplasa în spaţiul aerian al Atlanticului şi care nu răspundea la apelurile radio, s-a prăbuşit vineri în apropiere de Jamaica, eveniment soldat cu decesul celor două persoane care se aflau la bord, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile aeriene din Jamaica au precizat că aparatul, o aeronavă Socata TBM-700, zbura la o altitudine de 7.600 de metri şi s-a prăbuşit la circa 22 de kilometri nord de Port Antonio, pe coasta de nord-est a insulei, după mai bine de cinci ore de zbor în derivă.

Maiorul Basil Jarrett a declarat că o urmă de ulei a putut fi reperată in largul coastei, însă până în acest moment epava avionului nu a fost localizată.

Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa se numesc Larry şi Jane Glazer, un dezvoltator imobiliar şi soţia sa, originari din New York.

După ce a decolat vineri dimineaţa din Rochester (New York), la ora locala 08.00, anunţând destinaţia Naples, în Florida, aparatul a încetat sa mai răspunda la apelurile radio după aproximativ două ore.

În cele din urmă, Comandamentul pentru Apărare Aerospaţială a Americii de Nord (NORAD) a decis să trimită două avione de vânătoare F-15 pentru a-l urmări. La intrarea în spaţiul aerian cubanez, cele două aeronave militare s-au retras.

NBC News informează, fără a oferi detalii despre sursele sale, că pilotul avionului de mici dimensiuni a fost văzut în stare de inconştienţă, căzut peste manşă.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al NORAD a anunţat că piloţii avioanelor de vânătoare nu au putut vedea în interiorul aeronavei de mici dimensiuni deoarece ferestrele acesteia erau acoperite de aburi.

Autorităţile americane iau în calcul şi posibilitatea ca pilotul avionului monomotor să fi suferit de hipoxie, mai exact o stare patologică care presupune un aport insuficient de oxigen în organism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările