Turcia, reacţie după prezentarea „hărţii islamului“ de către guvernul austriac: „Inadmisibil“

Turcia, reacţie după prezentarea „hărţii islamului“ de către guvernul austriac: „Inadmisibil“

Sediul Ministerului de Externe al Turciei, în Ankara Foto Shutterstock

Ministerul turc de Externe denunţă drept ”inadmisibilă” prezentarea de către Guvernul austriac a unei ”hărţi a islamului”, care a provocat un val de condamnări în rândul musulmanilor, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Prezentarea de către ministrul austriac al Integrării Susanne Raab a unei hărţi cu toate asociaţiile musulmane din Austria (...) este inadmisibilă”, a denunţat vineri, într-un comunicat Ankara.

Turcia îndeamnă totodată Austria să renunţe la ”fişarea musulmanilor” şi să adopte ”o politică responsabilă”.

Prezentarea de către Guvernul austriac a unei ”hărţi a islamului” pe Internet a provocat joi un val de condamnări în rândul musulmanilor din Austria, care denunţă o ”stigmatizare” care-i ”expune masiv insecurităţii”.

Ministrul conservator al Integrării Susanne Raab a anunţat joi lansarea unui nou site de web, denumit ”harta naţională a islamului”.

Marele public poate astfel să găsească numele celor peste 600 de moschei şi asociaţii, adresele acestora, identitatea conducătorilor acestora şi eventuale legături ale acestora în străinătate.

Susanne Raab a dat asigurări că nu este vorba despre lansarea unei ”suspiciuni generalizate cu privire la musulmani”, ci despre demascarea ”în curtea din spate” a ”ideologiilor” care pun în discuţie ”valorile democraţăiei liberale”.

Această hartă a fost realizată în urma unei colaborări între Universitatea din Viena şi Centrul de Documentare a Islamului Politic, un organism înfiinţat în 2020 de coaliţia conservatorilor cu Verzii.

Verzii s-au distanţat însă de această iniţiativă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările