Traseul lui Moş Crăciun poate fi urmărit pentru al 62-lea an consecutiv. La ce oră ajunge în România

Traseul lui Moş Crăciun poate fi urmărit pentru al 62-lea an consecutiv. La ce oră ajunge în România

FOTO Captură Norad

Comandamentul Aerospaţial din America de Nord (NORAD) dă asigurări că Moş Crăciun există şi oferă indicii despre locul unde se află sania sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traseul lui Moş Crăciun, bătrânelul bonom şi zâmbitor aşteptat cu cadouri de toţi copiii, poate fi urmărit (aici) pentru al 62-lea an consecutiv.

Activă din 1 decembrie, aplicaţia „Tracks Santa“ le arată copiilor cât de aproape este Moşul de ei.

Moş Crăciun va călători 510.000.000 de kilometri, în ziua de Ajun, la o viteză fabuloasă de 10.703.437,5 kilometri pe oră. Presupunând că în fiecare gospodărie există trei copii, Moşul ar trebui să facă 233.000.000 de opriri, scrie The Telegraph.

El trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut şi, în urma efortului, va fi consumat aproximativ 71.764.000.000 de calorii.

Prima oprire a lui Moş Crăciun a fost în Republica Kiribati, în Oceanul Pacific, iar în România va ajunge în jurul orei 22.00. 

NORAD transmite această informaţie şi pe diverse reţele virtuale, cum ar fi Facebook,  Instagram, Twitter sau YouTube.

Totul a început în 1955, când o agenţie de publicitate din Statele Unite i-a invitat pe copii să-l sune pe Moşul.

Însă numărul de telefon a fost tipărit greşit şi apelurile au ajuns ajuns la biroul comandantului  Centrului de Operaţiuni  pentru Apărarea Aeriană a SUA, colonelul Harry Shoup, care se afla atunci la serviciu.

NORAD a preluat tradiţia în 1958, când s-a înfiinţat.

Clipul de promovare a operaţiunii „Tracks Santa“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările