Toronto: o pană de curent afectează peste 250.000 de persoane

Un incendiu declanşat la un transformator electric a determinat, luni seara, întreruperea alimentării cu energie pentru aproape 250.000 de locuitori din Toronto, afectând în principal centrul oraşului, inclusiv clădirea unde se aflau regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În jurul orei locale 17.00, o staţie de transformatoare electrice din centrul oraşului a fost afectată de o explozie urmată de un incendiu, care a perturbat alimentarea cu energie a celui mai mare oraş canadian, a declarat Daffyd Roderick, purtător de cuvânt al companiei Hydro-One, relatează Mediafax. 

Căderea maximă de energie a fost de 900 MW, iar pana a afectat circa 250.000 de persoane, a adăugat el.

"Incendiul a fost stins şi a fost declanşată o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului", a declarat, luni noapte, un alt purtător de cuvânt al Hydro-One.

La mai puţin de patru ore de la declanşarea penei, în jurul orei locale 20.30 (marţi, 3.30, ora României), alimentarea cu energie a fost restabilită, în urma intervenţiei mai multor echipe de tehnicieni.

Pana de curent s-a produs într-un moment în care regiunile Quebec şi Ontario sunt afectate de un val de căldură, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius.

Conform companiei Hydro-One, care asigură alimentarea cu energie electrică la Toronto, incidentul nu s-a soldat cu răniţi.

Pana de curent a afectat şi clădirea unde se aflau regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip, care îşi încheie marţi vizita de nouă zile în Canada şi participau, luni seara, la ceremonia de acordare a Premiilor Ducelui de Edinburgh. Aflat în faţa publicului, prinţul Philip nu a întrerupt ceremonia, continuând să decerneze premiile în semiîntuneric.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările