Statele Unite cer Israelului să asigure securitatea jurnaliştilor: „Este o responsabilitate capitală”

Statele Unite cer Israelului să asigure securitatea jurnaliştilor: „Este o responsabilitate capitală”

Ataca israelian în Fâşia Gaza Captura YouTube

Statele Unite au cerut Israelului să asigure securitatea jurnaliştilor, după ce o clădire din Fâşia Gaza în care aveau sedii agenţia internaţională de presă Associated Press şi televiziunea al-Jazeera a fost pusă la pământ în urma unui raid al aviaţiei israeliene, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Le-am spus direct israelienilor că asigurarea securităţii jurnaliştilor şi a mass-media independente este o responsabilitate capitală”, a spus secretarul de presă de la Casa Albă, Jennifer Psaki, într-o postare pe Twitter.
 
Armata israeliană susţine că clădirea bombardată adăpostea „bunuri militare” ale organizaţiei Hamas. Cele două instituţii media au fost anunţate să părăsească blocul.
 
Atât Al Jazeera, cât şi Associated Press au condamnat atacul. Agenţia de presă americană s-a declarat „şocată şi oripilată” de această lovitură israeliană, iar Al-Jazeera a denunţat o „crimă” şi o tentativă de a „reduce media la tăcere”.
 
Clădirea a fost doborâtă în condiţiile în care un trimis special al Statelor Unite a ajuns, sâmbătă la Ierusalim, în vederea dezescaladării conflictului şi tensiunilor din Israel, Gaza şi Cisiordania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările