ONU: China şi alte ţări din Asia şi-au înăsprit cenzura în contextul pandemiei de covid-19

ONU: China şi alte ţări din Asia şi-au înăsprit cenzura în contextul pandemiei de covid-19

Michelle Bachelet FOTO Arhivă

China şi alte ţări din Asia, precum Cambodgia şi Filipine, şi-au înăsprit cenzura în timpul pandemiei de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, semnalează Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat, Michelle Bachelet atrage atenţia că mai mult de zece profesionişti în domeniul sănătăţii, universitari şi cetăţeni obişnuiţi au fost plasaţi în detenţie în China, iar în unele cazuri au fost inculpaţi pentru că şi-au publicat opiniile despre situaţia legată de noul coronavirus sau au criticat modul în care Guvernul comunist de la Beijing a gestionat criza de sănătate.

Pe plan mai general, ea s-a declarat îngrijorată de reprimarea libertăţii de exprimare în Asia, subliniind că pandemia a dus la „o nouă înăsprire a cenzurii în mai multe ţări” ale regiunii.

„Arestări de persoane care şi-au exprimat nemulţumirea sau care ar fi difuzat false informaţii în presă şi pe reţelele de socializare au fost semnalate în Bangladesh, Cambodgia, China, India, Indonezia, Malaysia, Myanmar, Nepal, Filipine, Sri Lanka, Thailanda şi în Vietnam”, se arată în comunicatul citat de AFP.

„Această criză nu trebuie să fie utilizată pentru a reduce la tăcere sau a limita libera circulaţie a informaţiei şi a dezbaterilor”, a subliniat Bachelet, atenţionând că lupta împotriva dezinformării nu trebuie să se traducă prin cenzură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: