Nimeni nu este mai presus de lege. Premierului neozeelandez i-a fost refuzat accesul într-o cafenea

Nimeni nu este mai presus de lege. Premierului neozeelandez i-a fost refuzat accesul într-o cafenea

Jacinda Arder, premierul Noii Zeelanda

Nimeni nu este scutit de la respectarea măsurile impuse pentru a se preveni răspândirea noului coronavirus în Noua Zeelandă, nici măcar premierul ţării, Jacinda Ardern, căreia i s-a refuzat accesul într-o cafenea din capitală ca urmare a regulilor de distanţare socială pe care Jacinda Ardern însăşi le-a adoptat, informează duminică AFP.

Jacinda Ardern, logodnicul ei Clarke Gayford şi un grup de prieteni s-au dus la o cafenea din Wellington, dar le-a fost refuzat accesul deoarece cafeneaua atinsese deja numărul maxim de clienţi permis conform noilor reglementări.
 
"Trebuie să-mi asum responsabilitatea, nu m-am organizat şi nu am făcut nicio rezervare nicăieri", a scris pe Twitter Clarke Gayford ca răspuns la remarca unui alt consumator care remarcase că aceşti clienţi VIP au fost respinşi.
 
Noua Zeelandă a început să ridice restricţiile impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Joi, cafenelele au primit autorizaţia de a fi redeschise, dar cu respectarea păstrării distanţei între clienţi, care sunt obligaţi să stea la mese.
 
Un client, care a observat că premierul Jacinda Ardern nu a putut intra în cafenea, a declarat pentru Stuff Media că un angajat a fost "nevoit să îi comunice, jenat, că locul era plin, că nu aveau mese libere şi ei au plecat".
 
Din fericire pentru premier şi prietenii săi, la scurt timp câţiva clienţi au părăsit localul, iar personalul cafenelei a alergat după ei pe stradă pentru a-i invita înapoi.
 
"A fost foarte drăguţ să alerge după noi pe stradă când s-a eliberat un loc. Un serviciu A +", a scris pe Twitter logodnicul premierului neozeelandez. 

 Pe 28 aprilie, autorităţile au decis o relaxare a măsurilor. Premierul  Ardern a declarat că „este posibil să existe o răspândire silenţioasă a coronavirusului în viitor... ”.

Din 18 mai oamenii pot reveni la birouri şi copii, la şcoală. Mall-urile, cafenelele, saloanele de cosmetică şi alte servicii vor fi redeschise, însă graniţele vor rămâne închise şi doar neozeelandezilor le este permis să intre în ţară.

„În zece zile, vom fi redeschis cele mai multe dintre afacerile din Noua Zeelandă”, a adăugat Ardern, care a precizat că nu vor fi permise petrecerile, nunţile şi înmormântările cu mai mult de zece participanţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: