Marea Britanie îşi retrage tot personalul diplomatic din Yemen

Marea Britanie îşi retrage tot personalul diplomatic din Yemen

Ambasada SUA din Yemen a fost atacat anul acesta de către militanţi islamici

Marea Britanie a anunţat astăzi că îşi va retrage tot personalul din ambasada sa din Yemen, ca urmare a recomandării Statelelor Unite ca toţi cetăţenii săi să părăsească ţara după alerta teroristă emisă săptămâna trecută.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Din cauza unor îngrijorări crescute de securitate, tot personalul ambasadei noastre din Yemen a fost temporar retras iar ambasada va rămâne închisă, până când personalul nostru se va putea întoarce“, citează o declaraţie a ministerului de Externe britanic.

În urma alertei teroriste emise de Congresul american, după avertizarea INTERPOLULUI, 30 de ambasade ale Statelor Unite au fost închise, ca măsură preventivă faţă de un posibil atac terorist al grupării teroriste Al-Qaeda. Există zvonuri conform cărora, au fost interceptate convorbiri telefonice între liderul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, şi parteneri ai săi.

Oficialii americani au declarat că interceptările comunicaţiilor între conducerea Al-Qaeda şi ramura sa afiliată din Yemen au constituit dovezi solide ale unui complot împotriva unor ţinte occidentale şi americane din Peninsula Arabă.

Conform New York Times, conversaţia dintre cei doi lideri a fost considerată „foarte neobişnuită“ şi a determinat o reacţie imediată a Departamentului de Stat şi a Casei Albe, indicându-le congresmenilor americani că există un plan credibil în derulare.

Autorităţile americane au închis aproximativ 30 de ambasade din Orientul Mijlociu şi Africa, dintre care 19 vor fi nefuncţionale până pe 10 august. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: