Iranul a condamnat la moarte un bărbat acuzat de spionaj în contul CIA

Iranul a condamnat la moarte un bărbat acuzat de spionaj în contul CIA

Iranul a condamnat la moarte un barbat gasit vinovat de spionaj pentru CIA FOTO EPA-EFE

Un bărbat condamnat la moarte în Iran după ce a fost găsit vinovat de spionaj în contul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) şi de faptul că a încercat să transmită informaţii cu privire la un program nuclear iranian urmează să fie executat în curând, a anunţat marţi Autoritatea judiciară iraniană, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În alt dosar, separat, două persoane care lucrau pentru o organizaţie de caritate au fost condamnate la zece ani de închisoare cu privire la spionaj şi la cinci ani de închisoare cu privire la acţiuni împotriva securităţii naţionale, a anunţat un purtător de cuvânt al sistemului judiciar iranian, Gholamhossein Esmaili, citat de agenţia de presă Fars.
 
Nicio informaţie nu a fost oferită cu privire la naţionalitatea acestor condamnaţi.
 
Iranul nu recunoaşte a doua cetăţenie şi îi judecă pe toţi inculpaţii drept cetăţeni iranieni.
 
"Ahir Rahimpour, care era un spion CIA cu un salariu mare şi care a încercat să transmită informaţii nucleare serviciilor americane a fost judecat şi condamnat la moarte. Curtea Supremă a confirmat recent această horărâre, iar acesta va cunoaşte în curând consecinţele faptei sale”, a anunţat Esmaili.
 
Vara trecută, Iranul a anunţat că a destructurat o reţea CIA din care făceau parte 17 persoane, dintre care unele au fost condamnate la moarte.
 
Într-o conferinţă de presă difuzată pe site-ul autorităţii judiciare, Gholamhossein Esmaili a anunţat că numele angajaţilor unei organizaţii de caritate nu vor fi comunicate înainte de confirmarea verdictului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările