Iranul anunţă că a destructurat şi arestat o reţea de agenţi israelieni

Iranul anunţă că a destructurat şi arestat o reţea de agenţi israelieni

Forţe iraniene de securitate i-au arestat pe membrii unei reţele de agenţi care lucrau pentru Israel şi au descoperit o ascunzătoare de armament menit, susţine Teheranul, să fie folosit la manifestaţii împotriva unei penurii de apă care agită Republica islamică de două săptămâni, scrie marţi presa oficială iraniană, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teheranul îşi acuză cu regularitate inamicii sau rivalii - precum Israelul, Statele Unite şi Arabia Saudită - de faptul că încearcă să destabilizeze ţara prin instigare la manifestaţii şi violenţe.
 
Iranul este afectat de cea mai gravă secetă din ultimii 50 de ani, iar manifestaţii din cauza unor grave penurii de apă, care s-au limitat iniţial în sud-vestul ţării - cea mai afectată zonă -, au luat o turnură politică şi s-au extins şi în alte regiuni în ultimele zile.
 
Autorităţile acuză disidenţi înarmaţi de faptul că provoacă ciocniri la aceste manifestaţii, însă organizaţii de apărarea drepturilor omului acuză forţe de ordine de faptul că au deschis focul împotriva manifestanţilor.
 
Pistoale, grenade, puşti de asalt şi muniţie au fost confiscate de către forţe iraniene de securitate, anunţă un reprezentant al Ministerului iranian al Informaţiilor, citat de presa oficială.
 
”Agenţi din cadrul Mossadului (serviciul israelian de informaţii externe) planificau să folosească acest aresenal la revolte urbane şi în vederea unor asasinate”, acuză acest oficial, fără să ofere alte detalii.
 
Contactaţi de Reuters, oficiali israelieni nu au comentat aceste acuzaţii imediat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările