Interpol a anunţat demisia preşedintelui Meng Hongwei

Interpol a anunţat demisia preşedintelui Meng Hongwei

Fostul preşedinte Interpol, Meng Hongwei FOTO Arhivă

Interpol a anunţat, duminică seară, demisia preşedintelui Meng Hongwei, care este anchetat în China, fiind suspectat de încălcări ale legislaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Astăzi, duminică, 7 octombrie, secretariatul general al Interpol, de la Lyon, a primit demisia domnului Meng Hongwei din funcţia de preşedinte al Interpol cu efect imediat”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Interpol a precizat că preşedinte interimar a devenit sud-coreeanul Kim Jong Yang.

Organizaţia îşi va alege un nou preşedinte la Adunarea Generală programată în perioada 18-21 noiembrie, la Dubai. Preşedintele va fi ales pe doi ani, perioada rămasă din actualul mandat.

Acest anunţ a venit după ce Comisia Naţională de Supraveghere, organismul anticorupţie din China, a precizat că Meng Hongwei este reţinut şi anchetat, el fiind suspectat de încălcări grave ale legislaţiei.

Meng, în vârstă de 64 de ani, a fost declarat dispărut în urmă cu câteva zile de soţia sa, care a spus că nu a mai avut nicio veste de la el din 25 septembrie. La Lyon, soţia lui Meng le-a cerut autorităţilor internaţionale să intervină, precizând că se teme să viaţa soţului său este în pericol. Ea a precizat că ultimul mesaj primit de la Meng Hongwei pe reţelele de socializare, în 25 septembrie, conţinea un emoticon care are semnificaţia “sunt în pericol”.

Sâmbătă, Interpol a solicitat clarificări din partea Chinei cu privire la situaţia lui Meng Hongwei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările