Hackeri susţinuţi de state atacă cercetări cu privire la noul coronavirus, avertizează SUA şi Marea Britanie

Hackeri susţinuţi de state atacă cercetări cu privire la noul coronavirus, avertizează SUA şi Marea Britanie

Foto Shutterstock

Întreprinderi şi institute de cercetare care lucrează în prezent cu privire la noul coronavirus sunt ţinta hackerilor susţinuţi de state, au avertizat marţi Statele Unite şi Marea Britanie, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Naţional britanic de Securitate Cibernetică (NCSC) şi Agenţia americană de Securitate Cibernetică şi a Infrastructurilor (CISA) avertizează în acest comunicat comun că aceşti hackeri ”ţintesc în mod activ organisme implicate în răspunsuri naţionale ţiinternaţionale cu privire la covid-19”.

Hackerii atacă mai ales marile grupuri farmaceutice, organismele de cercetare şi colectivităţi locale.

Hackeri susţinuţi de state vizează în general ”să obţină informaţii despre politica de sănătate naţională şi internaţională sau să culeagă informaţii sensibile în cercetarea privind covid-19”, avertizează cele două agenţii - care nu precizează numele ţărilor pe care le acuză de aceste noi atacuri.

Un oficial american şi unul britanic au declarat sub protecţia anonimatului pentru Reuters că suspectează hackeri chinezi, iranieni şi ruşi de aceste noi atacuri.

Teheranul, Beijingul şi Moscova au dezminţit în mai multe rânduri că au comis atacuri cibernetice şi susţin, din contră, că sunt adesea victime ale unor astfel de atacuri.

Potrivit Reuters, hackeri cu legături cu Vietnamul au vizat Guvernul chinez pe tema gestionării pandemiei covid-19.

Alţi hackeri, susţinuţi de Iran, ar fi încercat să pătrundă în sistemele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările