Hackeri nord-coreeni au încercat să acceseze sistemele IT ale AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19

Hackeri nord-coreeni au încercat să acceseze sistemele IT ale AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19

FOTO Arhivă Adevărul

Hackeri nord-coreeni sunt suspectaţi că au încercat în ultimele câteva săptămâni să intre în sistemele IT ale companiei britanice AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19, au declarat două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceşti hackeri s-au dat drept recrutori pe site-ul LinkedIn şi pe WhatsApp, pentru a aborda angajaţi ai AstraZeneca cu oferte de angajare false, au spus sursele. Ulterior, le-au trimis documente, cu descrierea locului de muncă oferit, în care era inclus un cod maliţios pentru a obţine acces la computerul victimei.

Tentativele de hacking au avut ca ţine ”un număr mare de persoane”, inclusiv angajaţi care lucrează la cercetări pentru Covid-19, a spus una dintre surse, precizând că acestea nu ar fi avut succes.

Misiunea nord-coreeană la Naţiunile Unite, în Geneva, nu a răspuns unei solicitări de comentarii. Anterior, Phenianul a negat că ar eferctua atacuri cibernetice

AstraZeneca a refuzat să comenteze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările