Un grup conspiraţionist din Germania se află în spatele protestelor violente anti-lockdown din Australia

Un grup conspiraţionist din Germania se află în spatele protestelor violente anti-lockdown din Australia

Proteste anti-restrictii in Australia FOTO EPA-EFE

În spatele recentelor proteste anti-lockdown din Australia se află un grup de conspiraţionişti cu sediul în Kassel, Germania, numit Worldwide Demonstration (Demonstraţia Mondială), care împărtăşeşte teoriile QAnon, potrivit The Guardian. Organizaţia a lansat pe Telegram şi pe Facebook ora şi locul mitingurilor care au provocat ciocniri cu poliţia şi au dus la arestarea a zeci de persoane.

 Worldwide Demonstration şi-a făcut simţită prezenţa la mai multe proteste, iar valul s-a propagat printre localnici, având pe Facebook 45.000 de adepţi, iar pe Telegram 70.000 de abonaţi.

Organizaţia a stat în spatele marşului de la Melbourne, de pe 26 iunie, dar şi la demonstraţiile din Townsville, Gairns, Gympie, Perth, Brisbane şi Darwin, din data de 10 iulie. Pe 21 iulie, Wordwide Demonstraţion a fost şi în spatele protestelor din Hobart, Sydney şi Adelaide, potrivit Mediafax. 

Demonstraţiile din ultimele zile au fost caracterizate de o violenţă crescută în Australia. Poliţia din Sydney a spus, sâmbătă, că a fost surprinsă „de ceea ce oamenii sunt gata să facă”. Sute de persoane au fost amendate pentru încălcarea măsurilor anti-Covid.

În Australia, un grup de dreapta din Melbourne a contribuit la promovarea protestelor în timpul pandemiei. Este condus de Harrison McLean, un programator IT în vârstă de 24 de ani din Wantirna South.

În martie, The Guardian a dezvăluit că băiatul intenţiona să-şi introducă membrii în teorii politice mai extremiste. „Nu sunt de dreapta. Sunt un populist libertarian şi susţin libera exprimare”, s-a apărat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările