Germania trimite o fregată în Marea Chinei de Sud. În zonă au mai trimis nave SUA, Franţa şi Marea Britanie

Germania trimite o fregată în Marea Chinei de Sud. În zonă au mai trimis nave SUA, Franţa şi Marea Britanie

Forţele Navale germane vor trimite o fregată în Marea Chinei de Sud, în semn de „solidaritate” cu aliaţii Germaniei, pe fondul tensiunilor declanşate cu Administraţia de la Beijing.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fregata germană Bayern a pornit într-o misiune de câteva luni în Asia, în care urmează să tranziteze Marea Chinei de Sud, o zonă disputată de China în litigiile teritoriale cu naţiuni vecine. Nava militară germană urmează să oprească în porturi din Japonia, Coreea de Sud, Singapore şi Australia, relatează o publicaţie germană. 

Ministerul Apărării din Germania a transmis că „Fregata Bayern se va deplasa în zona Indo-Pacifică. Este un semn de solidaritate al Germaniei cu partenerii care au aceleaşi valori, pentru afirmarea libertăţii de circulaţie maritimă şi pentru apărarea reglementărilor internaţionale”. 

Statele Unite trimit frecvent nave militare în Marea Chinei de Sud, în contextul tensiunilor cu Beijingul. Franţa şi Marea Britanie au trimis, de asemenea, recent nave militare în zona Asia-Pacific.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările