Trei lideri ai lumii se distrează în timpul funeraliilor lui Mandela. Internetul şi Michelle Obama dispreţuiesc gestul

Trei lideri ai lumii se distrează în timpul funeraliilor lui Mandela. Internetul şi Michelle Obama dispreţuiesc gestul

Preşedintele american Barack Obama, premierul britanic David Cameron şi omoloaga sa Helle Thorning-Schmidt din Danemarca au făcut un „selfie” în timpul ceremoniei funerare dedicate lui Nelson Mandela. FOTO: AFP

Nu contează cât de faimoasă poate fi o persoană, căci puţini par să reziste tentaţiei de a se fotografia cu telefoanele mobile în momente mai mult sau mai puţin oportune. Chiar şi preşedintele american Barack Obama, premierul britanic David Cameron şi omoloaga sa Helle Thorning-Schmidt din Danemarca au făcut un selfie în timpul ceremoniei funerare dedicate lui Nelson Mandela, sub privirea deloc îngăduitoare a lui Michelle Obama.

Ştiri pe aceeaşi temă

Barack Obama şi David Cameron s-au alăturat sutelor de demnitari din toată lumea la ceremonia funerară în onoarea fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, eveniment organizat în Johannesburg. Cei doi au profitat de această ocazie pentru a-şi face un autoportret împreună cu prim-ministra daneză Helle Thorning-Schmidt.

Ignorând etichetele acceptate pentru un eveniment oficial, cei trei lideri au uitat pentru câteva momente de solemnitatea ceremoniei şi s-au fotografia zâmbind larg asemenea unor adolescenţi glumeţi. În tot acest timp, Michelle Obama şi-a păstrat sobrietatea şi a urmărit desfăşurarea evenimentului şi a refuzat să se alăture grupului celor trei oficiali glumeţi.

Imaginea care surprinde selfie-ul Obama-Cameron-Thorning-Schmidt a devenit în scurt timp viral pe reţelele de socializare, atrăgând atât simpatii cât şi critici. Cu toate acestea, mulţi internauţi au subliniat că liderii mondiali au luat parte la o ceremonie care nu se voia a fi un tristă, ci una care să celebreze viaţa şi memoria luptătorului împotriva apartheidului, Nelson Mandela.

„Aş vrea să pot spune că sunt şocată din cauză că: A) Obama şi-a făcut un selfie în timpul unei ceremonii funerare sau B) arăta ca un adolescent ameţit în timp ce făcea fotografia”

„Aş spune că selfie-ul lui Obama/Cameron din timpul funeraliilor lui Mandela nu este întocmai respectuos”

„Obama face un selfie în timpul funeraliilor lui Mandela: Michelle pare îngrozitor de enervată”

„CU SIGURANŢĂ Michelle nu este încântată”

„Michelle Obama, având o expresie care spune: O să vezi tu atunci când ajungem acasă”

„Atitudinea deschisă de ostilitate a lui Michelle Obama. Imaginaţi-vă cum pe cele două în spatele uşilor închise”

„Soţia nu este inclusă!”

Selfie”, numit cuvântul anului 2013 în Statele Unite, potrivit Dicţionarului Oxford, se referă la gestul unei persoane de a se autofotograia, de cele mai multe ori cu un smartphone sau o cameră web, cu scopul de posta imagine pe internet.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările