Franţa nu va ratifica un tratat referitor la extrădare convenit cu Hong Kongul în 2017

Franţa nu va ratifica un tratat referitor la extrădare convenit cu Hong Kongul în 2017

Franţa se alătură statelor care au suspendat tratatele de extrădare cu Hong Kong.

Franţa a anunţat luni că nu va ratifica un acord referitor la extrădare convenit cu Hong Kongul în 2017, după ce China a adoptat o lege controversată referitoare la securitatea naţională pentru centrul financiar global, transmite Reuters.

”În lumina celor mai recente evoluţii, Franţa nu va ratifica acordul referitor la extrădare semnat pe 4 mai 2017 între Franţa şi regiunea administrativă specială Hong Kong”, a anunţat Ministerul francez de Externe.
 
Potrivit ministerului, legea referitoare la siguranţa naţională din Hong Kong ”este o schimbare care compromite cadrul predării regiunii de sub administrare britanică” către China, în 1997, şi pune în pericol principiul ”o ţară, două sisteme”, respectul pentru ”gradul ridicat de autonomie” al Hong Kongului şi ”libertăţile fundamentale asociate”.
 
Noua Zeelandă, Canada, Marea Britanie, Australia şi Germania au suspendat deja tratatele de extrădare cu Hong Kongul, de când a fost introdusă nouă lege de securitate naţională, în luna iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: