Doar 10% din populaţia lumii a fost complet vaccinată anti-COVID-19. Câte doze au fost administrate până acum

Doar 10% din populaţia lumii a fost complet vaccinată anti-COVID-19. Câte doze au fost administrate până acum

FOTO Shutterstock

Cel puţin 212 ţări au administrat până în prezent peste 2 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19. Cu toate acestea, numai 10% din populaţia lumii, mai precis 782 de milioane de oameni, a fost complet imunizată prin vaccinare până în prezent, conform datelor Our World in Data.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi tot mai multe vaccinuri au fost autorizate pentru utilizare în întreaga lume şi zeci de ţări şi teritorii s-au alăturat cursei pentru a-şi vaccina rezidenţii, totalul vaccinurilor administrate la nivel global evidenţiază persistenţa inegalităţii globale privind accesul la vaccinuri. Din totalul celor 10% persoane vaccinate complet în întreaga lume, peste 30% sunt oamenii din America de Nord şi 28% din Europa. 

La polul opus se află America de Sud, cu un procent de 11%, Asia cu un procent de 8% şi Africa, unde doar 1% din populaţie a fost vaccinată împotriva COVID-19.

De asemenea, China, locul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus, este una dintre ţările asiatice unde creşte rata de administrare a vaccinurilor. Până în prezent, peste 1 miliard de doze de COVID-19 au fost administrate de regimul de la Beijing, conform datelor Comisiei Naţionale de Sănătate raportate de presa de stat Xinhua.

Strategia de imunizare a populaţiei variază de la o ţară la alta. Unii au favorizat vaccinarea cât mai multor persoane cât mai repede posibil, în timp ce alţii au încercat să acorde prioritate vaccinării anumitor grupuri vulnerabile, aşa cum s-a întâmplat şi în România.

În România, 29,1% din populaţia generală a fost vaccinată până acum cu cel puţin o doză, în timp ce un procent de 26,7% din populaţie a fost vaccinat cu schema completă, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, scrie Digi24.

La acest moment, media globală din ultimele 7 zile a dozelor de vaccin administrate împotriva SARS-CoV-2 este de aproximativ 40,5 milioane pe zi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările