Cine este noul rege al poporului Zulu şi ce putere are VIDEO

Cine este noul rege al poporului Zulu şi ce putere are VIDEO

Regele zulu Muzuzulu

Aşteptarea naţiunii Zulu s-a încheiat. Prinţul Misuzulu Zulu a fost numit succesor al tatălui său, regele Goodwill Zwelithini, care a murit în martie. Prinţul în vârstă de 46 de ani îşi datorează încoronarea voinţei mamei sale, regina Shiwiye Mantfombi Dlamini, soţia Goodwill Zwelithini, care a murit ea însăşi la 30 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la moartea celei de-a treia soţii a Goodwill Zwelithini, diferite facţiuni ale familiei regale au încercat să-şi plaseze favoritul. Acesta lăsase în urmă şase soţii şi 28 de copii. 
 
Fiul cel mare al fostului rege Goodwill Zwelithini al poporului Zulu din Africa de Sud, care a murit la vârsta de 72 de ani, a fost numit noul rege al poporului.. El va urca pe tron după ce şi mama sa, devenită regină în urma morţii fostului rege, a încetat din viaţă în mod neaşteptat. Vacantarea tronului a dat startul unei lupte interne pentru a decide cine este succesorul.
 
Prinţul Misizulu, 46 de ani, a fost numit succesor în testamentul mamei sale, regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, care a murit pe 30 aprilie. Scena citirii testamentului a fost dramatică, unii membri ai familiei protestând cu voce tare la aflarea veştii.
 
Prinţul Misizulu a trebuit să fie escortat de gărzi la ieşirea din sala palatului regal KwaKhangelamankengane, unde s-a citit testamentul vineri seară. Potrivit South Africa’s Sunday Times reports, chiar fratele său, prinţul Thokozani, a pus sub semnul întrebării recunoaşterea lui Misizulu ca moştenitor.
 
Regele Goodwill Zwelithini al poporului Zulu din Africa de Sud a murit pe 12 martie, la vârsta de 72 de ani, în spital, în timp ce era tratat pentru probleme legate de diabetul de care suferea.
 
Goodwill Zwelithini era conducătorul celui mai mare grup etnic din Africa de Sud şi un lider influent.
 
El a fost urmat la tron de soţia sa, regina Mantfombi Dlamini. Însă şi ea a încetat din viaţă, la doar o lună de la preluarea tronului. Regina Mantfombi a fost internată în spital suferind de o boală rămasă necunoscută, a scris presa africană.
 
Prim-ministrul reginei a spus că moartea ei a luat familia prin surprindere.
 
„Familia Regală anunţă moartea neaşteptată a Majestăţii Sale, Regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, conducător al poporului Zului”, a spus Prinţul Mangosuthu Buthelezi, premierul naţiunii africane, într-o declaraţie.
 
În timp ce titlul de rege Zulu nu implică nicio putere executivă, el conferă influenţă morală asupra a peste 11 milioane de zuluşi, adică o cincime din populaţia Africii de Sud. În plus, cine ajunge pe tronul Zulu beneficiază, din partea statului sud-african, de o indemnizaţie anuală de aproape 5 milioane de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările