Caz unic în Nigeria: bărbatul trimis să plătească răscumpărarea pentru zeci de copii răpiţi a fost sechestrat de răpitori

Caz unic în Nigeria: bărbatul trimis să plătească răscumpărarea pentru zeci de copii răpiţi a fost sechestrat de răpitori

Poliţia în Nigeria / FOTO AFP

În luna mai, 136 de elevi au fost răpiţi dintr-o scoală islamică din Nigeria. Acum, după luni în care părinţii au reuşit să strânga bani pentru a plăti răscumpărarea, bărbatul care s-a dus să plătească eliberarea acestora a fost răpit la rândul său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul şcolii a declarat pentru BBC că şase persoane au fost trimise cu suma corectă pentru a se întâlnii cu răpitorii în apropierea unei păduri unde sunt ţinuţi copiii. Când au ajuns, bărbaţii înarmaţi au cerut ca unul dintre cei şase, un bărbat în vârstă, să vină cu ei în pădure pentru a număra banii. După un timp, însă, răpitorii l-au sunat pe directorul şcolii şi i-au spun că banii primiţi nu reprezintă suma cerută iniţial.
 
Părinţii zecilor de copii răpiţi au reuşit să strângă 30 de milioane de naira (aproximativ 73.000 de dolari) după ce şi-au vândut pământurile şi alte proprietăţi. Acum, după ce bărbatul care le-a livrat banii răpitorilor a ajuns la rândul său în captivitate, părinţii sunt lipsiţi de orice speranţă.
 
„Părinţii sunt resemnaţi. Spun că nu mai au de unde să facă rost de alţi bani. Se mai bazează doar pe Dumnezeu acum”, a spus directorul şcolii.
 
Zona de nord a Nigeriei se confruntă cu un adevărat val de răpiri din şcoli. Banii ceruţi pentru răscumpărarea sunt adesea plătiţi şi copiii eliberaţi, cazuri precum cel din prezent având loc foarte rar. Din luna decembrie 2020 şi până în prezent, peste 1.000 de elevi au fost răpiţi din şcoli aflate în regiune. Sute de copii se află încă în captivitate. Cu toate acestea, sâmbătă, 28 din cei 121 de copii răpiţi dintr-un liceu la începutul lunii iulie au fost eliberaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările