Anul celor mai multe decapitări: Arabia Saudită deţine un record macabru

Anul celor mai multe decapitări: Arabia Saudită deţine un record macabru

Steagul Arabiei Saudite

Practicile ancestrale pot fi uneori percepute ca barbare. Ţări dezvoltate din lume mai au obiceiuri cel puţin stranii. Arabia Saudită a atins un record al decapitărilor pentru ultimii cinci ani în 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arabia Saudită continuă să practice această formă de pedeapsă, deşi comunitatea internaţională a protestat în nenumărate rânduri. Pe 21 decembrie 2014, Arabia Saudită a decapitat ultimul om. Era vorba de un cetăţean pakistanez care a fost prins făcând contrabandă cu heroină.

Arabia Saudită a început să crească frecvenţa practicilor de acest fel în august, când a ucis 26 de oameni condamnaţi pentru diferite fapte.

Ţara arabă aplică legea islamică foarte atent, aşadar, deşi este foarte dezvoltată, pedeapsa cu moartea intră în vigoare şi pentru omor sau viol, dar şi pentru vrăjitorie. În 2013, Arabia Saudită a fost într-un top al execuţiilor, împreună cu Irak şi SUA.

Frecvenţa execuţiilor de la finalul anului arată că Arabia Saudită vrea să transmită un mesaj foarte clar despre duritatea acestor pedepse şi cum ar trebui implementate. De asemenea, celor care sperau la o anumită deschidere faţă de valorile occidentale, Arabia Saudită nu are de gând să renunţe la tradiţia sa islamică puternică. 

Un protest împotriva execuţiilor în care se mimează o scenă ca în Arabia Saudită

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările