Şeful FMI a evaluat impactul apariţiei variantei Covid-19 omicron asupra ritmului redresării economice globale

Şeful FMI a evaluat impactul apariţiei variantei Covid-19 omicron asupra ritmului redresării economice globale

Foto: Arhiva Adevărul

Răspândirea tulpinii omicron a Covid-19 ar putea duce la o încetinire a ritmului redresării economice globale. Acest lucru a fost declarat vineri de Kristalina Georgieva, director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), vorbind la forumul online Reuters Next.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kristalina Georgieva a fost rugată să comenteze impactul răspândirii noii versiuni a Covid-19, omicron, asupra redresării economiei globale.

"Să fim foarte sinceri: o nouă tulpină care se poate răspândi foarte repede ar putea submina încrederea. Şi, în acest sens, este probabil să vedem nişte retrogradări ale prognozelor noastre privind creşterea economică globală, comparativ cu cele făcute în luna octombrie", a spus ea.

În primul rând, autorităţile americane trebuie să ia măsuri de combatere a inflaţiei, acestea fiind opţionale pentru alte ţări, a spus şeful FMI.

Summitul online Biden-Xi Jinping a transmis un semnal pozitiv pentru redresarea economică globală, a mai arătat directorul general al FMI.

Kristalina Georgieva a mai declarat că va fi nevoie de 6-10 trilioane de dolari pentru a finanţa măsurile de atenuare a efectelor crizei climatice globale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările