Viktor Orban anunţă convocarea unui referendum privind protecţia copiilor, în contextul legii anti-LGBT dur criticate de Bruxelles VIDEO

Viktor Orban anunţă convocarea unui referendum privind protecţia copiilor, în contextul legii anti-LGBT dur criticate de Bruxelles VIDEO

Viktor Orban răspunde presiunilor Uniunii Europene care a cerut modificarea recentelor amendamente aduse legislaţiei privind educaţia şi organizează un referendum în problema protecţiei copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ultimele săptămâni, Bruxellesul a atacat Ungaria în legătură cu legea sa privind protecţia copiilor. Legile Ungariei nu permit propaganda sexuală în grădiniţe, şcoli, la televizor şi în reclame", spune premierul ungar într-un mesaj video postat pe Facebook, scrie Agerpres.

Pe 15 iunie, Ungaria a adoptat o lege prin care se interzice promovarea sau reprezentarea în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex. Legea a intrat în vigoare la începutul lui iulie şi a fost calificată de Ursula von der Leyen drept o „ruşine” şi un atac la adresa democraţiei şi a drepturilor fundamentale ale omului.

Pe 15 iulie, Comisia Europeană a anunţat că a declanşat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu această lege.

„(Cei de la Bruxelles) regretă că la noi nu este posibil ceea ce se practică deja în Europa de vest, unde activiştii LGBTQ merg în grădiniţe şi şcoli şi fac educaţie sexuală", afirmă Orban în mesajul de miercuri, subliniind că „în joc este viitorul copiilor noştri", iar „când presiunea asupra ţării este atât de puternică, doar voinţa comună a poporului o poate proteja".

Guvernul Ungariei va iniţia un referndum la acre ungurii sunt chemaţi să spună dacă suţin organizarea de ore de orientare sexuală în învăţământul public fără acordul părinţilor, dar şi promovarea schimbărilor de sex pentru copii minori şi „prezentarea nerestricţionată de conţinut media sexual către minori ce influenţează dezvoltarea acestora".

Viktor Orban îşi îndeamnă conaţionalii să „spună nu împreună" la aceste întrebări, adăugând că „acum cinci ani, când Bruxellesul a vrut să forţeze imigranţii în Ungaria, un referendum şi o voinţă comună l-au oprit".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările