Uniunea Europeană a transferat aproximativ 1.000 de pacienţi ucraineni la spitale din state membre de la începutul războiului

Uniunea Europeană a transferat aproximativ 1.000 de pacienţi ucraineni la spitale din state membre de la începutul războiului

Uniunea Europeană FOTO via News

Uniunea Europeană a coordonat evacuarea a aproximativ 1.000 de pacienţi ucraineni care au nevoie de îngrijiri urgente către spitale din 18 state membre de la începutul invaziei ruse, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Comisiei UE într-un comunicat, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Pentru a reduce presiunea asupra spitalelor locale, UE a coordonat transferurile de pacienţi către alte ţări europene care au capacitate disponibilă de spitalizare”, a declarat purtătorul de cuvânt Miriam Garcia Ferrer.
 
”Comisia (UE) este pregătită să continue coordonarea acestei asistenţe”, a adăugat ea.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat vineri pentru CNN că a înregistrat până acum 434 de atacuri verificate asupra asistenţei medicale în Ucraina de la începutul invaziei, care au ucis cel puţin 85 de persoane şi au rănit încă 101.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările