Un proiect-pilot va fi instituit în Franţa, pentru a detecta cazurile de COVID din şcoli

Un proiect-pilot va fi instituit în Franţa, pentru a detecta cazurile de COVID din şcoli

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Proiectul are în vedere instituţiile de învăţământ secundar din regiunea pariziană şi va începe luni, participarea fiind pe bază de voluntariat.

Franţa dă startul unui proiect pilot de testare rapidă cu teste antigen în rândul profesorilor şi elevilor, pe bază de voluntariat, conform EFE, citată de Agerpres şi Digi24. Acesta ia startul luni, 23 noiembrie, şi va avea loc pe durata mai multor săptămâni, fiind implicate aproximativ 30 de instituţii de învăţământ secundar din zona Parisului.

Conform Asociaţiei Spitalelor Publice din Paris, scopul acestui proiect este de a „permite identificarea rapidă a purtătorilor virusului şi ruperea lanţurilor de infectare, pentru a proteja mai bine tinerii, familiile lor şi ansamblul comunităţii educaţionale”. Asociaţia adaugă de asemenea că testele antigen sunt complementare celor PCR, fiind considerate un instrument puternic de luptă împotriva pandemiei.

Testele antigen oferă un rezultat într-un timp mult mai scurt decât cele PCR, de 15-30 de minute, şi fac parte din noua politică a Franţei de extindere a testării populaţiei. Ele sunt folosite deja şi în alte locaţii importante, precum aeroporturile sau căminele de bătrâni, mai ales în cazurile persoanelor simptomatice, deoarece laboratoarele existente sunt deja la limită în privinţa prelucrării testelor PCR.

La sfârşitul lui octombrie, Franţa a intrat într-un nou lockdown, păstrând însă şcolile deschise. De atunci, 20 de instituţii de învăţământ au fost închise în urma unor infectări ale profesorilor şi elevilor, cazurile în rândul acestora fiind destul de numeroase - au fost 2.223 de profesori infectaţi în ultima săptămână şi 13.870 de elevi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările