Un italian a fost ajutat să moară după 18 ani de suferinţă, timp în care a depus mai multe cereri pentru sinucidere asistată

Un italian a fost ajutat să moară după 18 ani de suferinţă, timp în care a depus mai multe cereri pentru sinucidere asistată

FOTO Twitter

Fabio Ridolfi, un bărbat în vârstă de 46 de ani din Italia, care a fost imobilizat la pat timp de 18 ani din cauza tetraparezei, a murit luni după ce i s-a aprobat cererea de sinucidere asistată, conform Asociaţiei „Luca Coscioni”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul s-a desfăşurat în două faze: întreruperea suporturilor vitale, la domiciliu, şi sedarea uşoară înainte de a fi transferat la o clinică din Fossombrone, în regiune Pesaro, unde a fost a fost sedat cu o substanţă letală, până s-a stins din viaţă, conform Rai News.
 
Fratele lui, Andrea, i-a rugat pe apropiaţi să nu fie trişti, deoarece „asta şi-a dorit el, o eliberare”. 
 
Cu o seară înainte, mai mulţi prieteni şi cunoscuţi s-au adunat alături de familia acestuia, pentru a-i transmite că un mesaj, pe fundal fiind puse piese de la Metallica, trupa sa preferată.
 
„Vrem să-l salutăm şi să-l facem să înţeleagă că tot Fermignano-ul este alături de el şi de familia lui”, a spus primarul Emanuele Feduzi. 
 
Lorenzo Pellegrini, căpitanul echipei AS Roma, pe care Fabio îl admira i-a tranmis un mesaj video: 
 
„Am auzit de dvs., sunt la naţională şi nu voi putea trece personal, dar vă trimit un mare salut şi o îmbrăţişare”
 
 
Avocatul lui Fabio, Filomena Gallo, secretar al Asociaţiei Coscioni, i-a mulţumit lui Pellegrini, subliniind că şi autorităţile „ar fi trebuit să intervină cu responsabilitate şi promptitudine”, după ce ani la rând bărbatul a depus mai multe cereri oficiale pentru ca guvernul să-i accepte solicitarea de a i se curma suferinţa. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările