Ucraina anunţă că Rusia a atacat din nou petrolierul Millennial Spirit, aflat sub pavilionul Republicii Moldova: O „bombă ecologică” în Marea Neagră

Ucraina anunţă că Rusia a atacat din nou petrolierul Millennial Spirit, aflat sub pavilionul Republicii Moldova: O „bombă ecologică” în Marea Neagră

Millennial Spirit după primul atac Captura YouTube

Petrolierul Millennial Spirit, blocat de peste patru luni în Marea Neagră cu motorină la bord, a fost lovit de o rachetă rusească, a anunţat joi armata ucraineană, care a numit nava „bombă ecologică”, relatează agenţia de presă Interfax-Ukraine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este al doilea atac care a vizat nava de la lansarea invaziei ruse în Ucraina.
 
Petrolierul a fost atacat prima dată cu un obuz tras de pe o navă de război la câteva zile după lansarea invaziei ruse. Republica Moldova a anunţat la acea vreme că nava avea un echipaj rus, iar două persoane au fost grav rănite.
 
Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei a precizat că nava avea la bord peste 500 de tone de motorină în momentul primului atac în februarie, iar de atunci a plutit fără echipaj.
 
„Probabil că restul încărcăturii arde”, iar nava a fost atacată pentru a doua oară, a menţionat armata ucraineană într-un comunicat citat de Interfax-Ukraine.
 
Armata ucraineană a numit petrolierul drept o „bombă ecologică cu acţiune întârziată” şi a subliniat că plutea fără echipaj din cauza blocadei impuse de Rusia porturilor Ucrainei.
 
O rachetă rusească aer-sol de tip Kh-31 a lovit nava.
 
Ucraina susţine că invazia Rusiei a cauzat pagube uriaşe mediului, precum poluarea bazinelor hidrografice, şi intenţionează să solicite despăgubiri în instanţele internaţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările